Een kinderstem voice over om filmpjes in te spreken

Filmpjes, uitlegvideo’s, promo’s, TV reclames, radiocommercials, e-learning modules of leesboeken

Soms vraagt, of schreeuwt zelfs, een product om een kinderstem voice over om filmpjes in te spreken. Het spreekt kinderen onmiddellijk aan als een ‘ander kind’ ze iets vertelt. Zo komt het niet belerend over. Zeker niet als het op een enthousiaste manier verteld wordt. ‘c’est le ton qui fait la musique’, een kinderstem geeft een heel ander gevoel aan een productie. Filmpjes, uitlegvideo’s, promo’s, TV reclames, radiocommercials, e-learning modules of leesboeken, alles kan worden ingesproken door een kind. Zo maak je zelfs ‘moeilijke, lastige’ onderwerpen makkelijk bespreekbaar.

ladival filmpje met kinderstem

In dit geval is het onderwerp niet moeilijk. Kinderen moeten zich insmeren tegen de zon als ze naar buiten gaan. Dat is logisch. Het mooist is natuurlijk wanneer kids daar zelf aan gaan denken. LAdival heeft het slim bedacht, en de term ‘zonmaatjes’ in leven geroepen. Speciaal voor in de klas. Zo zorg je ervoor dat de kids veilig naar buiten gaan. Ze worden enthousiast door dit leuke filmpje, waarin het begrip wordt uitgelegd. Verteld door een vriendinnetje, een kind(erstem), die het op een leuke losse manier vertelt.

tekstbegrip en interpretatie

Bij filmpjes die wat langer zijn, zoals deze, is het belangrijk dat het kind wat het inspreekt een goed tekstbegrip heeft. Dat het goed kan lezen, en interpreteren wat er gebeurt, en waar voor, en voor wie, het bedoeld is. Kinderstem Rocka heeft dat goed gedaan, vinden wij van kinderstemmen.com.