jongensstem meisjesstem

“We geven een feestje”, want kinderstemmen.com bestaat…. OK nog niet zo ontzettend lang. Wel hebben we al heel veel mooie producties mogen inspreken met onze geweldige kinderstem voice overs.

Herkenbaar

Kinderstemmen worden vaak in reclames gebruikt voor de herkenbaarheid. Zeker als ouders ben je alert op een kinderstem. Als je een kind “MAmaaaa!!”, of”PApaaaa kom eens!!” hoort roepen check je snel of het ‘die van jou’ is. Uiteindelijk herken je je eigen kind prima, maar toch. Let maar eens op, als er bij een speeltuin een kind heel hard om mama roept zie je vele moeder-hoofde (en zelfs vaders) omdraaien.

jongensstem meisjesstem

Alle kinder stemmen lijken op elkaar, denkt men wel eens. De kern van waarheid hierin is misschien dat je onder de 7-8 jaar veelal een meisjesstem niet van een jongensstem kan onderscheiden. Jongens hebben nog geen baard in de keel en de stembanden zijn nog dermate klein dat de stemmen in kracht en hoogte iets op elkaar lijken. Maar in toon en intentie niet! Daarom casten wij heel specifiek op leeftijd en geslacht, maar ook op intentie, charisma, hoe wervend een kind inspreekt, hoe verhalend hij of zij kan vertellen.

Kinderstem meisje 9 jaar

Voor Intertoys, die dit jaar 40 jaar bestaat, werd en voor de radio commercial een meisje van rond 9 jaar gezocht. Ze moest een beetje stoer klinken. En enthousiast natuurlijk, want, tijd voor een feestje. Het werd kinder voice over Sasha. Ze is in het echt 10 jaar oud.